Keresés

2018. jan. 2.

Helyzetjelentés I. (kétszázhúsz oldal)

Tudom, azt ígértem, hogy most egy picit, ha nem is szüneteltettem a blogon a bejegyzéseket, de azért a kisebb novellákat, prózákat, Kivetettek következő részét egy kicsit hátrébb félreteszem.
Attól, hogy nem vagyok minden nap szem előtt, az még nem jelenti azt, hogy csak ülők a babérjaimon, és nem csinálok semmit. Dehogy!

Mint már többször említettem, ennek oka a Néma bűnök című könyvem, melyen gőzerővel dolgozom. 
Fél év után megjött az ihlet, a kedv, a motiváció ahhoz, hogy végre befejezem az első kötetet. 

Szóval, nagyon jól haladok vele. Amivel eddig elkészültem, azt megformáztam, hogy úgy nézzen ki, mint egy könyv. Ezen le tudom mérni, hogy mikor mennyit haladok, illetve a magamnak tett ígéretet is be tudom tartani. Igen, az volt az egyik újévi fogadalmam, hogy mostantól minden egyes áldott nap leülök, és írok valamennyit. Ha ez csak fél oldal, vagy két sor, akkor annyi, ha esetleg ennél több, az már csak jó. Ezért is írom ezt a bejegyzést, mert így nemcsak én, hanem ti is tudjátok, hogy hol tartok. Most kérdezhetitek, ha szeretek írni, akkor miért kell erre rávennem magam, miért nem természetes ez a folyamat. Nagyon őszinte leszek. Emlékeztek még az első írástechnikai bejegyzésemre  (amit itt találtok), ahol a legelső tanácsom az volt:

Takarodj le a net-ről!!!


Na, ezt sikerült nem megfogadnom. Ahányszor a gép elé ülök, hogy na, akkor én most jól írni fogok, akkor jön a kisördög, és suttog a fülembe. Ezért, bekapcsolom a laptopon, és rögtön felmegyek a hálóra, miközben azzal hitegetem magam, hogy csak az e-maileket nézzem meg. Aha, gondolom én. A vége pedig az, hogy mire észbe kapok, addigra már majdnem éjfél, és nem írtam egy árva szót sem. Ennek, a mai naptól vége. Esküszöm.



Arra gondoltam, hogy hetente egyszer felteszek pár szót arról, hány oldalt sikerült aznap legépelnem. Így talán nem leszek lusta dög, és tényleg be fogom tudni tartani a saját magamnak szabott határidőt. Legrosszabb esetben arra számítok, február végére végzek a törzsszöveggel, de az álmom az, hogy ez egy hónappal előbbi időpont legyen, vagyis január végén bekövetkezzen. Rajta vagyok az ügyön.

Arról már nem is beszélek, hogy az első kötetet háromszáz oldalasra terveztem, és jelenleg kétszázhúsznál járok, pedig még mindig van mit mesélnem. Lassan elfogynak az események, amelyeket meg szeretnék írni, és így, már úgy érzem, tényleg nincs messze a vége. Gondolom az nem baj, ha picit hosszabb lesz, mint amire számítottam.

Akkor, ha jól számolom összesen négy helyzetjelentést fogok hozni. Legalábbis reményeim szerint. Ez itt az első, és legkésőbb jövőhét kedden jön a következő. Ez is egy plusz motiváció a mindennapi írásra.


Már a fülszöveg is megvan. Mit gondoltok róla?

"Nehéz lehet az élet egy olyan családban, ahol az ember fiúnak készült, de lánynak születik, ugyanakkor az anyai szeretet, mint olyan, csak egy eltorzult, hideg formában létezik, ha egyáltalán létezik, míg az apa nem riad vissza a gyermek bántalmazásától sem. Családon belüli erőszak nagyon is létezik, erre pedig E. Palton önéletrajzi regénye a Néma bűnök egy kiváló bizonyíték."

Még egy utolsó kérdés: azon gondolkodom, hogy készítettek a könyvhöz pár könyvjelzőt, és kisorsolom őket. Vélemény?









Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

6 megjegyzés:

  1. Szia,

    BUÉK van :D

    Jó olvasni, hogy újból erőre kaptál és gőz erőkkel dolgozol a könyvön.

    A fülszöveg szerintem jó lett, nagyon eltaláltad: figyelemfelkeltő és érdekes.
    A könyvjelző mindig tuti találat, szerintem ha tudsz/kivitelezhető csinálj/csináltass. :)

    A renszeres írás, mármint hogy minden nap leül az ember írni, hasznos tud lenni. Ha csak apróságokat csinál rajta vagy bekezdést ír, így ugyanis rendszeresség válik az írás, úgymond bele olvas a mindennapokba másrészt meg nem jössz ki a gyakorlatból. Én is ehhez tartom magam és hónapok óta sikerül is betartani.

    A netezés kérdését úgy küszöböltem ki, hogy írás előtt minden olyan oldalt megnézek, amit rendszeresen szoktam látogatni, eszek-iszok...stb így nincs, ami elvonná a figyelmem.

    Üdv:
    Brukú

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Neked is B.U.ÉK. :)

      Köszönöm, hogy még mindig érdeklődsz a blog, és a Néma bűnök után. Az eltelt fél év után már nagyon jólesik újból az írói lét határát feszegetni. Már irtózatosan hiányzott, hogy írjak valamit. Mindegy mit, csak valamit. Az utóbbi időben már jó párszor megpróbáltam, de mindig leblokkoltam. Aztán, most meg pörgök, mint a bugocsiga.

      Egyik ismerősömet kértem meg (aki elolvasta a könyvet), hogy készítse el a fülszöveget. Akkor sikerült megfognia a lényeget.
      Ha minden a terveim szerint halad, akkor legkésőbb a könyvhétre kész lesz az egész, és idén, mint szerző leszek kint a rendezvényen. De ez nemcsak rajtam múlik. Ettől függetlenül, nagyon remélem, hogy így lesz.
      Azt hiszem, megfogadom a tanácsod, és előtte megrendelek jó pár könyvjelzőt, talán lesz valami hatása. :)

      Igen, az utóbbi pár napban észrevettem, hogyha minden nap írók, egy keveset, akkor egy idő után már elvonási tüneteim lesznek. Konkrétan vannak is. Nem tudok figyelni a munkahelyemen, és feszült vagyok, mert a szívem mélyén itthon püfölném a gépet, és nem ott lézengenék. De hát, valamiből meg kell élni, nem?

      Ma is írtam kerek két oldalt. Jó, tudom nem sok, de úgy érzem, hogy kezdetnek nem rossz. Aztán, ha minden nap megy már ennyi, akkor majd emelünk a szinten. Remélem, nekem is sikerül a tervekhez, határidőkhöz tartanom magam.

      Oké, a netezés nálam is így működik/működött, csak mire mindennel végeztem, amit leírtál, addigra már erőm nem volt az íráshoz. De az új rendszer, és az új motiváció már megteszi hatását. Legalábbis, így érzem.

      Köszönöm, hogy jártál nálam, és írtál nekem.

      Ölel:
      Emilly

      Törlés
  2. Kedves Emilly!

    Boldog új évet! :)

    Bár az eltűnésed elején még nem voltam itt, kicsit visszaolvasgattam a korábbi dolgokra. Jó olvasni, hogy visszatért a kedves és lelkesedésed az alkotás iránt, meg hogy jól haladsz a rendszerességgel is. :) Csak így tovább!

    Sajnos én is tudok így járni a nettel, szóval ismerős, amit írtál.

    Felkeltetted az érdeklődésem a Néma bűnökkel. Már maga a téma is érdekel, akkor is így volna, ha fiktív történet lenne, de így különösen. Nagyon bátor vagy, hogy nem csak írni mersz a történtekről, de azt is vállalod, hogy ez önéletrajzi mű.

    A könyvjelző szerintem is jó ötlet, már csak azért is, mert sok ember szereti a kis, kézzelfogható emlékeket, amik nem kerülnek sokba, vagy ajándékba kapja őket.

    További szépeket! :)

    Lia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lia!

      Így utólag, de B.U.É.K :)

      Megtiszteltetés, hogy érdekelt annyira a blogom, és visszafelé is olvasgattál. Köszönöm szépen a lelkesítést is. Nagyon sokat számít. Azért is hoztam létre a Helyzetjelentést, nehogy eszembe jusson megint leállni, és újból a netet bújni.

      Oh, a szívemhez szóltál, amikor azt írtad, felkeltettem az érdeklődésed a Néma bűnökhöz. Az a könyv a lelkem mélyéről jön, zengi dallamait a papírra. Jó, egyelőre egy word dokumentumba, de érted...
      Nemsokára előolvasókat kell keresnem, ha érdekel a dolog, akkor jelezz felém.

      Igen, már rajta vagyok a könyvjelzős dolgon. Több visszajelzés is kaptam, hogy nem rossz ötlet. Úgyhogy, intézés alatt van már.

      Köszönöm, hogy felém jártál, és írtál nekem.

      Üdv.: Emilly

      Törlés
    2. Szia!

      Nem tudom, mennyire figyeled a fb oldalad, ezért jelzem itt is (meg lehet, bepakolja neked az engedélykérések közé): írtam neked ott egy levelet.

      Üdv:
      Lia

      Törlés
    3. Kedves Lia!

      Elnézést, hogy csak most válaszolok, de tegnap nem jutottam a gép közelébe (néha olvasni is kell).
      Igen, az előbb láttam, és írtam is választ. :)

      Üdv.: Emilly

      Törlés

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML